Neem een vliegende start bij Flying Service

01
.
02
.
2024

Hoe word je een vliegende zaalmedewerker?

Het antwoord is simpel: door een opleiding bij ons te volgen natuurlijk! Maar wat is dat nu precies, een vliegende zaalmedewerker? Onze Flyers vliegen van het ene evenement naar het andere, en brengen dat steeds tot een goed einde. Ze houden van afwisseling, zijn manusjes-van-alles en zorgen ervoor dat onze gasten niet alleen service, maar een echte beleving ervaren. Hun horeca-avontuur (en misschien dat van jou?) begon bij onze opleiding...

Flying Service biedt namelijk iedereen die begint als zaalmedewerker een gratis opleiding aan waar de kneepjes van het vak worden uitgelegd. Zo hoef je geen horecaervaring te hebben om ons team te vervolledigen! We hebben vaste maîtres met jarenlange ervaring die de geheimen van de horeca met veel plezier onthullen aan onze Flyers. Zij kunnen dus opleidingen volgen in Gent, Antwerpen, Brussel, Geel of Leuven.  

Een opleiding begint met het leren dekken van de tafel. Bij een gedekte tafel horen ook de bijpassende servetten: de maître toont hoe deze worden gevouwen en op het bord worden gelegd, want dat is toch wel de 🍒 op de taart, niet? Een gedekte tafel betekent ook dat de glazen er moeten staan. De maître leert aan hoe je aan elke hand 5 glazen kan dragen (dat is pas een partytrick!) en hoe deze op tafel worden gepositioneerd.  

Wist je dat...je bij het afruimen best je mes gekruist onder je vork legt? Zo schuift je bestek niet weg (en valt het niet op de grond) tijdens het afdienen.

Daarna is het tijd voor service: borden dragen 🫣. Geen paniek! In onze opleiding wordt op een laagdrempelige manier aangeleerd om met drie borden (zelfs warme 😱) te lopen, zodat jullie helemaal klaargestoomd zijn voor het aanvatten van jullie eerste werkdag.

De opleiding omvat niet alleen de praktische kunstjes voor on-the-field, maar de maître geeft ook enkele tips mee. Hij is altijd aanwezig op de opdrachten, dus is zeker één van de eerste personen die je kan aanspreken bij problemen, bezorgdheden of gewoon voor een leuke babbel!  

Wist je dat...er altijd met het etiket naar de gast moet worden uitgeschonken? Zo kan hij lezen van waar zijn lekker drankje vandaan komt 🥂!

Een vliegende zaalmedewerker ben je natuurlijk niet alleen: naast een gemoedelijke maître zijn er ook toffe collega's die je graag helpen! Zo kan je vaak carpoolen vanuit jouw kantoor: zo ken je meteen al iemand vooraleer je aan de slag gaat.  

Bang dat je al die info zal vergeten zijn tegen jouw eerste opdracht? Gelukkig krijg je op het einde van de opleiding een bundeltje mee met alles wat er werd vermeld, zodat je dit thuis nog eens rustig kan nalezen. Voel je twijfels of onzekerheden tijdens de opdracht, dan kan je altijd terugvallen op jouw ervaren collega's en de maître! Geen reden tot paniek dus, want voor je het weet ben je een echte vliegende zaalmedewerker die nieuwe collega's geruststelt.  

Ook interesse om ons team te versterken? Stuur dan jouw gegevens en cv door naar info@djobz.be!