Een interview met onze winnaars-studenten 🏆

03
.
08
.
2023

Door het invullen van onze enquête, waarover je onze vorige blogpost kan lezen, konden studenten over heel Vlaanderen kans maken op een e-step of een dagticket voor Pukkelpop of Rock Werchter. Wij hadden de eer om de winnaar van de e-step, Marthe, Fleur, de winnaar van het ticket voor Rock Werchter en Juliette, die het ticket voor Pukkelpop won, te spreken.  

MARTHE (23, komt uit Oost-Vlaanderen, zit op kot in Gent)

Marthe is een studente burgerlijk ingenieur aan de Universiteit Gent. Onze enquête kwam bij haar terecht via een vriendin. Momenteel heeft ze geen studentenjob, maar ze is wel aangesloten bij een jobplatform. Voor haar is het belangrijk dat een studentenjob makkelijk bereikbaar is, en dat de uren in haar planning passen. Bereikbaarheid zal alvast geen probleem meer zijn, nu ze een e-step heeft! 🥳

Ze vertelt ons dat ze al wat ervaring in de horeca heeft, en het tof zou vinden om voor Flying Service & Kitchenstaff te werken (joepie, ons team topstudenten wordt groter 🤗). De studente geeft aan dat er soms bepaalde kledij vereist is voor een job, en ze deze niet heeft: "Ik vind het handig dat jullie dit zelf aanbieden, want als ik zelf op zoek moet gaan zou ik afhaken". Ook de inhoud van een job is van belang voor Marthe; ze vindt vooral werken op evenementen leuk: "Je komt in contact met veel mensen, het zijn plaatsen waar je anders niet terecht zou komen".  

Ze geeft alle studenten die nog op zoek zijn naar een studentenjob nog een laatste advies: ervaring opdoen is belangrijk om te weten wat je graag doet!  

JULIETTE (18, komt uit Antwerpen, zit niet op kot)

Juliette is een studente marketing aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Ze vulde de enquête in nadat een kennis van haar die bij ons werkt haar deze doorstuurde. In het weekend werkt ze in een bakkerij, en in de zomer werkt ze als monitor op kinderkampen.  

Voor haar is het belangrijk dat er op haar job toffe collega's zijn, en dat er wederzijds respect heerst tussen student en werkgever. Ook een goed loon is mooi meegenomen, maar dat laat niet weg dat een studentenjob vooral iets moet zijn dat ze graag doet.  

Een tip van Juliette is om kennissen en vrienden te raadplegen die de job die je op het oog hebt al hebben uitgeoefend: zo krijg je een beter idee over bijvoorbeeld de sfeer op de werkvloer. Met haar prijs (een dagticket voor Pukkelpop) is ze alvast heel blij, want dit wordt de allereerste keer dat ze naar een festival gaat! 😱  

FLEUR (22, komt uit Antwerpen, zit op kot in Leuven)

Fleur studeert toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven. In de zomer en af en toe in het weekend werkt ze achter de bar in een tennisclub. Ook zij laat weten dat ze het ziet zitten om voor ons te komen werken 🤗! Fleur werkt vooral om op reis te kunnen gaan, en hecht veel belang aan haar sociaal leven. Een studentenjob die aansluit bij haar studies lijkt haar wel interessant, zeker omdat haar diploma bijna in zicht is.  

De studente vertelt dat ze het belangrijk vindt dat een studentenjob flexibel is: als ze onverwachts een vrij moment heeft, kan ze zo nog last minute werken. Ook houdt ze er niet van om maanden op voorhand te moeten plannen. Gelukkig kan je bij ons via de handige planningstool doorgeven wat je beschikbaarheden zijn, en dat op woensdag voor de week die volgt 😮! Naast flexibiliteit zijn ook het loon en toffe collega's belangrijk voor Fleur (aan toffe collega's is er alleszins geen gebrek bij ons 😜!) Ze geeft aan dat ze een loon van ongeveer 13 euro per uur goed betaald vindt. We maken haar nog een tweede keer blij met het nieuws dat je bij Flying Service maar liefst 14,11 euro per uur verdient 🤑!  

Om af te sluiten raadt Fleur iedereen aan om een job te vinden die je leuk vindt, zodat de tijd snel vooruitgaat!  

Ziezo, ook jullie hebben kennis kunnen maken met de drie winnaressen van onze enquête. Het was fijn om een gezicht te kunnen plakken op enkele respondenten! We hopen alvast dat we Juliette, Marthe en Fleur mogen terugzien op één van onze opdrachten 😊...en misschien ben jij er dan ook bij?