Kijk wat Flying Service & Kitchenstaff doet achter de schermen
Een nieuwe maand, een nieuwe blogpost! Deze maand zetten we Glenn, de operational manager van Kitchenstaff, in de kijker.
Glenn maakt al bijna drie jaar deel uit van de #fskfamily. Zijn interesse in horeca- en hospitalitysector begon toen hij als student ervaring opdeed in de zaal, de keuken én bij het opbouwen en afbreken van events. Hij was een echt manusje-van-alles. Die brede ervaring legde de basis voor zijn passie voor de sector. Later vond hij zijn plek bij ons, waar hij zich al snel ontpopte tot een belangrijke schakel: van medewerker on the field tot keukenplanner in Gent, en uiteindelijk operational manager van Kitchenstaff. Hij legde een boeiend traject af, dat verdient om eens in de schijnwerpers te staan.
Wat is dat nu, een operational manager? Wie dat is, weten jullie al. Om goed te weten wat Glenn nu precies doet, hebben we hem gevraagd om ons een dagje mee te nemen op de werkvloer. Glenn laat ons weten dat een werkdag nooit hetzelfde is. Zijn job is vooral de leidraad zijn tussen het management, de andere planners en de Keukenhelden op de evenementen zelf.
Hij begint zijn dag met sporten vooraleer hij naar zijn werk gaat, dit helpt hem om zijn hoofd leeg te maken. Eenmaal op het werk aangekomen luistert hij naar opmerkingen of bezorgdheden van zijn collega-planners en Keukenhelden: "ik ben er vooral als persoon, het is niet de bedoeling dat ik van bovenaf taken ga verdelen". Hij mag dan wel de eindverantwoordelijke voor de planning zijn, hij is niet degene die de problemen van zijn planners oplost, maar eerder iemand die handvaten aanreikt zodat ze zelf een oplossing kunnen vinden. Glenn ziet zichzelf vooral als 'coach'. Hij begeleidt niet alleen de planners bij het oplossen van problemen, maar staat hen ook bij in het voorkomen ervan.
2024 is voorbijgevlogen! Naar goede traditie blikken we graag terug op afgelopen jaar door middel van een blogpost. Benieuwd naar onze hoogtepunten? We sommen ze even op!
Eerst en vooral was 2024 het jaar waarin Flying Service 20 kaarsjes mocht uitblazen, terwijl Kitchenstaff trots haar 10-jarig jubileum vierde. Mijlpalen die we met veel plezier in de kijker zetten! Zonder onze partners, collega's op kantoor en on the field hadden we dit nooit kunnen verwezenlijken. Nogmaals een dikke dankjewel, want we kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken, toch?
Daarnaast zag House of Hospitality ook het levenslicht, waarmee we de krachten bundelden met SKWD, MIRA, Hels en Blackfisk - inclusief Flying Service & Kitchenstaff en Djobz uiteraard. Een synergie waardoor we onze partners een complete service kunnen bieden, en samen sterker staan in het leveren van topkwaliteit in de hospitalitysector.
Je hebt misschien wel al eens een vacature voor een bedrijfskeuken voorbij zien komen op onze Djobz-website of onze social media. Kitchenstaff stelt keukenmedewerkers, chefs en koks tewerk in bedrijfskeukens over gans Vlaanderen. Maar wat is dat nu, een bedrijfskeuken? In deze blogpost ontkrachten we alle vooroordelen en clichés van het werken in een bedrijfskeuken én geven we het woord aan enkele van onze uitzendkrachten, want wie beter dan zijzelf kunnen uitleggen waarom werken in een bedrijfskeuken nu zo hip is?
Allereerst leggen we uit wat een bedrijfskeuken precies is. In een bedrijfskeuken zorgen keukenmedewerkers, koks en chef-koks ervoor dat de werknemers uit het bedrijf waarvoor ze werken kunnen genieten van een heerlijk middagmaal zodat ze weer voldoende energie hebben om opnieuw aan de slag te gaan.
De voordelen? Met een vaste menu heerst er minder stress in de keuken. Daarnaast geniet je steeds van een vrije namiddag en avond; je werkt namelijk telkens van 7u-15u. Ook het weekend vul je zelf in, want dan is de bedrijfskeuken gesloten. Natuurlijk belonen we je met een motiverend loon waar je blij van wordt.
Nog een voordeel? De flexibiliteit en keuze die we onze medewerkers geven. Werken als keukenmedewerker, chef of kok? Een contract als flexijobber, zelfstandige, interim of vaste werknemer? Fulltime werken of enkele dagen in de week beschikbaar? Regio Brugge, Gent, Leuven, Antwerpen of Brussel? Jij kiest het allemaal!
Misschien één van de belangrijkste troeven van allemaal is het topteam waar je in terechtkomt. Onze Keukenhelden zijn open, enthousiast en hebben een goed gevoel voor humor. Sfeer op de werkvloer is dus steeds gegarandeerd. Dat kunnen Vincent, Jamal, Charles, Karim en Evelyne beamen, want zij werken namelijk onze bedrijfskeukens.
- Fulltime papa Vincent startte zijn avontuur als planner in Antwerpen, maar vond al snel dat kok in onze bedrijfskeukens meer te combineren was met zijn privéleven.
- Het was de kinderdroom van Jamal om in de horeca te werken. Hij vindt het vooral fijn dat je in een bedrijfskeuken op voorhand weet hoeveel mensen zullen komen eten en wat er op het menu staat.
- Charles is gepassioneerd door de horeca, en het was dan ook een logische keuze om in een keuken te werken. Voor een bedrijfskeuken koos hij omwille van de aangename werkuren.
- Vliegende chef Evelyne koos net zoals Charles en Vincent voor de bedrijfskeuken omwille van de interessante uren. Omdat ze overal terechtkomt, heeft ze aan variatie geen gebrek.
- De Ierse Karim had vroeger een eigen restaurant, maar besliste om uiteindelijk naar België af te zakken. Hij vindt de vele ervaring en nieuwe technieken die hij opdoet door in verschillende keukens te werken een meerwaarde. Ook benadrukt hij dat het contact met de planners die altijd luisteren en op elk moment van de dag klaarstaan heel waardevol is.
We brengen goed nieuws in deze blogpost: we hebben er een nieuwe collega bij... En het is niet wie je zou verwachten; het is namelijk een AI-systeem!
AI is vandaag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Onze social media worden overspoeld met AI-gegenereerde content en ChatGPT is een onmisbare tool geworden voor studenten. Ook Flying Service & Kitchenstaff springt mee op deze trein. Hierdoor worden verschillende processen makkelijker, is er meer tijd voor persoonlijk contact, wordt het werk van onze medewerkers minder repetitief en nemen we een voorsprong op de concurrentie!
Hoe doen we dat?
De instroom van sollicitaties wordt behandeld door ons AI-systeem. Nadat een sollicitatie binnenkomt, wordt een Whatsapp-gesprek opgestart om eventueel ontbrekende informatie op te vragen.
Daarna verdeelt het systeem de sollicitaties onder de recruiters. Er worden zo maandelijks meer dan 2000 sollicitaties onder onze recruiters verdeeld! Met dit repetitieve taakje hoeven ze zich dus niet meer bezig te houden. Na de verdeling gaan de recruiters zelf aan de slag om de sollicitaties te beoordelen: een persoonlijke aanpak blijft één van onze pijlers.
De aftrap van het academiejaar is gegeven en dus trekken tienduizenden studenten weer naar de schoolbanken. Flying Service & Kitchenstaff verwelkomt graag nieuwe én bekende gezichten met enkele tips en tricks om het beste uit komend academiejaar te halen.
TIP #1 💰 Een goedgevulde portemonnee
De eerste lesweek al geëindigd met een lege portemonnee? Of misschien ben je zelfs zo gestart? Dat is vaak de nasleep van een leuke zomer. Niet getreurd, wij zorgen ervoor dat jullie ook dit academiejaar naar hartenlust kunnen feesten, uit eten gaan en reizen.
Bij ons kan je namelijk werken op de leukste evenementen, zowel in de keuken als de zaal. Daarbovenop kan je dichtbij huis en/of dichtbij kot aan de slag én bepaal je je eigen agenda. In de voormiddag naar de les en erna werken? Of gaat je les onverwacht niet door? We zijn heel flexibel en houden rekening met jou!
In ruil voor jouw inzet krijg je een mooi loon, dat iedere week gestort wordt (geen maand wachten dus) én stijgt naarmate je meer voor ons werkt.
TIP #2 🫶 Maak nieuwe vrienden
Heb je nog niet zoveel nieuwe contacten gelegd? Geen paniek, het zijn pas de eerste weken en iedereen zoekt nog zijn weg. Ga zeker naar evenementen die jouw faculteit of studentenvereniging organiseert, of knoop een gesprek aan met de persoon die naast je in de aula zit.
Nog een manier om jouw sociale contacten uit te breiden is door voor ons te werken natuurlijk: leer medestudenten kennen uit jouw studentenstad en ga na het werk bijvoorbeeld samen op afterwork! We hebben kantoren in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, dus spring zeker eens binnen voor een praatje met één van onze planners!
Bij Flying Service & Kitchenstaff is het uiteraard ook mogelijk om samen met vrienden te werken!
TIP #3 🍴 Ruil af en toe de frituur in voor jouw keuken
Bij het studentenleven hoort natuurlijk het makkelijke fastfood en het schoolrestaurant, maar maak af en toe ook eens tijd om zelf iets te koken. Niet alleen handig voor later, je kan er ook je vrienden, ouders of een date mee verbazen!
Werken bij Flying Service & Kitchenstaff betekent ook de kans om achter de schermen van de horeca te kijken. Dé plek om inspiratie op te doen voor gerechten en eens te kijken hoe die chef-koks het aanpakken!
Nóg beter als je aan de koksschool studeert natuurlijk, dan kan je werken in de keuken én doe je ervaring op voor je latere job als kok of zelfs chef-kok!
20 jaar Flying Service& Kitchenstaff!
De tijd vliegt... Flying Service & Kitchenstaff bestaat namelijk al 20 jaar! Om onze verjaardag te vieren trakteren we jullie op een nieuwe blogpost. Wat gaat er om in het brein van het duo dat de Flying Service & Kitchenstaff (en later, House of Hospitality) oprichtte?
Dat duo is Rakki en Wout. Allereerst was er Rakki; na zijn studies en enkele jaren in de horeca besloot hij in 2004 om zijn eigen bureau, Flying Service, in Leuven op te starten. Al snel werd Flying Service kind aan huis bij het Sportpaleis, en een jaartje later werd het kantoor in Gent geopend. De beginjaren van Flying Service waren allesbehalve gemakkelijk. Rakki herinnert zich hoe ze werkten zonder smartphones en met beperkte communicatie opties. Mensen moesten naar kantoor komen om de planning te bespreken en wijzigingen door te geven. Dit zorgde echter wel voor een hechte band met het personeel. “Het klinkt als de Oertijd, maar het zorgde ervoor dat we veel dichter bij onze mensen stonden. Ze kwamen dagelijks langs en we bouwden een close band op.” aldus Rakki.
Vaak werd de vraag gesteld of er ook keukenpersoneel uitgestuurd kon worden, maar daarvoor had Flying Service een bondgenoot nodig. Daarom werd in 2013 Kitchenstaff, met haar oprichter Wout, de partner in crime van Flying Service. De logo's versmolten en Flying Service & Kitchenstaff was geboren.
Wout werkte jarenlang in heel wat sterrenrestaurants, maar was op zoek naar een andere uitdaging. Hij merkte dat er geen kantoren waren die zich bezig hielden met het uitzenden van keukenpersoneel, en zag dus een gat in de markt. Omdat hij vooral interesse had in het commerciële, het plannen en het koken, was een synergie met Flying Service dé oplossing: Rakki nam de boekhouding over zodat Wout zich kon focussen op zijn passies.
Wout vertelt hoe hij de eerste drie jaar keihard werkte om het bedrijf op te bouwen. Na drie jaar was Kitchenstaff net zo groot als Flying Service. Het waren heftige jaren, met enorm snelle groei. Maar ondanks de snelle groei, waren er uitdagingen. De kwaliteit leed onder de snelheid en er was weinig structuur.
Na een periode van turbulentie, stabiliseerde het bedrijf rond 2016– 2017. Wout en Rakki begonnen weer te dromen en plannen te maken voor verdere groei. Maar toen kwam corona.
Wist je dat we een inhouse matchmaker hebben 💘? Ja hoor, en deze heet niet Cupido, maar Djobz! Op www.djobz.be vind je allerlei openstaande vacatures in de horecasector. Van een studentenjob tot een vaste job... er is voor elk wat wils! In deze blogpost geven we een kort overzicht van het soort jobs dat we aanbieden én krijg je wat tips om dé job die bij je past te vinden in deze zee van vacatures.
We hebben een grote variatie aan jobs: zowel qua regio als functie en statuut is er voor iedereen een match. Graag als flexijobber werken? Of liever een vaste job, maar wel geen weekendwerk? Een job in de keuken of in de zaal? Of ben je eerder het administratieve type en werk je graag achter de schermen van de horecawereld? Via de handige filterfunctie vind je snel waar je naar op zoek bent!
"Geen resultaat gevonden"? Geen probleem, onze matchmakers vullen de website continu aan met nieuwe uitdagingen én kunnen jou op de hoogte brengen indien er een job vrijkomt die helemaal op jouw lijf geschreven is, nog voor deze online komt! Upload je cv via https://www.djobz.be/plaats-je-cv en dan blijven we een match voor jou zoeken, ook al vind je momenteel niet wat je zoekt op onze website.
Een versmelting van 7 verschillende bedrijven met elk hun specialiteit... dat is House of Hospitality. Wat als een brainstorm tijdens corona begon, mondde uit in een samenwerking die tot voor kort nog niet in de hospitality wereld bestond. De geboorte van House of Hospitality is sinds mei een feit, en dat zetten we met plezier nog eens in de kijker aan de hand van deze blogpost!
House of Hospitality bestaat uit Flying Service, Kitchenstaff, Djobz, Mira, Blackfisk, Hels en SKWD. Elk dragen ze een onmisbaar steentje bij aan het perfecte evenement.
- Flying Service zorgt voor het juiste zaalpersoneel
- Kitchenstaff zorgt voor de geschikte bemanning in de keuken
- Hels verzorgt alle nodige logistieke taken
- Blackfisk helpt startende horecazaken om te groeien
- Mira is expert in het voorzien van zaalpersoneel in regio West-Vlaanderen
- Djobz is de inhouse matchmaker
- Hun jongste aanwinst, SKWD, focust zich op het matchen van jobstudenten aan diverse jobs in de eventsector
Groot en leuk nieuws: we hebben er een nieuw zusterbedrijf bij! SKWD is een uitzendbureau speciaal voor studenten. Ze zijn het aanspreekpunt voor jobs op de leukste events en festivals in regio Brussel en Leuven. ☝️Maar SKWD is MÉÉR dan gewoon een uitzendkantoor: als member van de SKWD-community ben je welkom op tal van leuke activiteiten, kan je komen studeren op kantoor en maak je vrienden voor het leven.
👉 SKWD heeft voor iedere student wat wils...van kelners en barmedewerkers tot stagehands. Waarom Tommy studenten als doelgroep koos? "Ik weet dat als je deze goed behandelt, dit het personeel is waar je het meest op kan rekenen. Ze zijn erg geliefd op evenementen!"
Daarom wil hij een echte community creëren, waar niet alleen werk, maar ook welzijn voorop staan. SKWD wil een leidraad in het leven van de student zijn: vanaf het verlaten van de middelbare schoolbanken tot een eerste vaste job. Zo helpt SKWD haar studenten met hun studiekeuze en het vinden van een eerste vaste job of stage. Ook wordt écht geluisterd naar studenten: hun mening is waardevol, alleen zo kan SKWD een echte community zijn!

Personeel
Wil je wat bijverdienen?
Of is horeca de job van je leven? Bij ons kan je aan de slag wanneer je wil, waar je wil en met wie je wil.
Schrijf je inBedrijf
Op zoek naar werkkracht om u tegen te zeggen?
Zoek niet langer, wij zoeken voor u. Voor losse opdrachten, om vast in dienst te treden of om uw personeelsadministratie uit handen te nemen: wij helpen u met uw personeel.
Personeel aanvragen