Kijk wat Flying Service & Kitchenstaff doet achter de schermen

magnifying glass
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
05
.
06
.
2025
Werken bij Flying Service & Kitchenstaff is voor deze studenten meer dan een job

Bij Flying Service & Kitchenstaff geloven we dat een studentenjob meer kan zijn dan een tijdelijke bijverdienste. Het is een plek waar jonge talenten kunnen groeien, zich kunnen ontwikkelen, vriendschappen opbouwen én plezier maken. Wij vroegen vier van onze Flyers naar hun ervaringen bij Flying Service & Kitchenstaff. Lees ze hier!

Anissa: “Teamwork, uitdaging en sociaal contact”

Annissa werkt al drie jaar bij Flying Service & Kitchenstaff en combineert haar job met haar studies. “Ik zocht een studentenjob met veel variatie en de mogelijkheid om zelf mijn werkmomenten te kiezen. Tijdens mijn zoektocht ben ik Flying Service & Kitchenstaff tegengekomen, en ik ben blijven hangen.”

Wat haar het meeste aanspreekt? “De afwisseling, het wekelijkse loon en de toffe werkplekken zoals de voetbalopdrachten. Elke shift is anders, en het teamgevoel zit goed. Ik heb al heel wat nieuwe vrienden gemaakt.”

Ook de samenwerking met de planners en maîtres verloopt vlot. “Ze communiceren helder en snel. En de maîtres? Die geven duidelijke instructies, houden rekening met het team en zorgen voor een fijne sfeer. Voor mij is Flying Service & Kitchenstaff teamwork in actie!”

Mihael: “Flying Service & Kitchenstaff past zich aan jouw leven aan”

Mihael startte zo’n tien maanden geleden en was meteen verkocht. “Ik kwam Flying Service & Kitchenstaff tegen via VDAB en kreeg na één dag groen licht om te starten.”

Wat hem meteen opviel, is hoe flexibel alles verloopt. “Je bepaalt zelf wanneer je werkt en studenten bouwen zelf hun loon op via een loonladder: hoe meer je werkt, hoe meer je verdient. En je staat nooit stil, vandaag een voetbalmach, morgen een bedrijfsevent of een paardenveilig.”

Zijn favoriete opdrachten? “Voetbalwedstrijden! Maar ook festivals zijn top. Ik mocht zelfs al meewerken aan een event waar ik vroeger als bezoeker naartoe ging, dat was een bijzonder moment.”

01
.
05
.
2025
Niet elke kelner is dezelfde

Dat een kelner diegene is die zorgt voor het serveren van heerlijke maaltijden en dranken is algemeen geweten, maar wist je ook dat er meerdere soorten kelners bestaan?  

In deze blogpost gaan we dieper in op het onderscheid tussen restaurantkelners en eventkelners. Twee functies met een gedeelde passie voor hospitality, maar elk met hun eigen accenten en talenten!

Eventkelners: flexibel en dynamisch

Eventkelners worden ingezet op uiteenlopende locaties en evenementen. Hun werkterrein verandert voortdurend: van festivals en bedrijfsfeesten tot galadiners en exclusieve VIP-events. Ze zijn hyperflexibel en houden ervan om een unieke blik achter de schermen te werpen bij de grootste evenementen in ons land. Eventkelners zijn echte kameleons: of het nu een grote massa festivalgangers is, of een exclusieve groep VIPs, steeds zorgen ze voor de passende en professionele aanpak. Bovendien zijn het sterke teamplayers die zich snel aanpassen aan nieuwe werkomgevingen en vlot samenwerken met verschillende collega’s.

Restaurantkelners: toegewijd en servicegericht

Restaurantkelners voelen zich thuis in een vaste omgeving: het restaurant, waar ze het concept en het ritme door en door kennen. Als doorwinterde kelners brengen ze discipline, rust en vertrouwen. Ze bieden een persoonlijke service aan de klanten die komen tafelen, en raden jou met plezier hun favoriete wijn aan. Ze maken deel uit van een vast team dat elkaar door en door kent, en zo perfect inspeelt op elkaar.  

03
.
04
.
2025
5 redenen om bij Flying Service & Kitchenstaff te werken

Werken bij Flying Service & Kitchenstaff is meer dan zomaar een job, het is een kans om bij te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen! Of je nu student bent en wil bijverdienen, een flexi bent die op zoek is naar variatie, een freelancer die houdt van afwisseling, of tijdelijk aan de slag wil via interimwerk: bij ons vind je je plek.  

Waarom? Hier zijn vijf redenen om je aan te sluiten bij onze #fskfamily:

1. Flexibiliteit op maat
Bij Flying Service & Kitchenstaff ben jij de baas over je eigen agenda. Jij kiest waar en wanneer je werkt, en wij houden rekening met jouw beschikbaarheid. Zo combineer je makkelijk je job met je studies, ander werk of gewoon je vrije tijd.

2. Opleiding en begeleiding

Geen ervaring in de horeca? Geen stress! We zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Speciaal voor ons toekomstig zaalpersoneel bieden we een gratis opleiding vóór je start. Hier leer je de kneepjes van het vak: van het vlot dragen van drie borden tot het indekken van een tafel.

Wil je graag in de keuken aan de slag? Ook daar sta je er niet alleen voor! Je krijgt ondersteuning terwijl je aan het werk bent, met begeleiding van een ervaren collega of de chef.  

3. Routine? Bestaat niet bij ons! (tenzij je daar specifiek voor kiest 😉)
Werken via Flying Service & Kitchenstaff betekent dat geen enkele werkdag hetzelfde is. De ene keer serveer je hapjes op een elegant evenement, de andere keer sta je midden in de actie op een groot sportevent of een zakelijk bedrijfsfeest. Ook in de keuken wisselen de opdrachten: van het bereiden van verfijnde gerechten tot het klaarzetten van culinaire buffetten. En natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid om een meer vaste routine te kiezen, als dat je voorkeur heeft!

06
.
03
.
2025
Meer werken én verdienen: het nieuwe regeerakkoord onder de loep

Flying Service & Kitchenstaff zou niet kunnen bestaan zonder onze studenten en flexijobbers! Deze groep medewerkers werken op de meest verscheidene evenementen, in restaurants of bedrijfsfeesten, als zaalmedewerker of achter de schermen in de keuken. Het grote voordeel? Jij kiest zelf wanneer je werkt! Of je nu een druk lessenrooster hebt of een andere job, als Flyer of Keukenheld bepaal je helemaal zelf jouw planning.

En er is goed nieuws: dankzij het nieuwe regeerakkoord van De Wever maakt het voor onze (toekomstige) Flyers en Keukenhelden nog gemakkelijker om bij te verdienen. We leggen je graag uit wat dit betekent!

Studenten

Tot op heden mogen studenten 475 uren werken zonder belast te worden. Later dit jaar zal het aantal uren dat een jobstudent mag werken stijgen naar 650 uren. Dat is maar liefst bijna 200 uur meer die je kan bijverdienen...daar wordt je spaarrekening blij van!  

Je moet hiervoor 2 parameters in het oog houden:

Ten opzichte van jouw ouders: je kan tot 12 000 euro netto verdienen en nog steeds ten laste van jouw ouders blijven

Ten opzichte van jezelf: je mag 14 514,29 euro bruto verdienen vooraleer jij belastingen moet betalen

Met die bedragen kan je al wat pintjes drinken 🍻!  

Je kan je uren checken op student@work.be  

06
.
02
.
2025
Een kijkje achter de schermen bij Glenn, de operational manager van Kitchenstaff

Een nieuwe maand, een nieuwe blogpost! Deze maand zetten we Glenn, de operational manager van Kitchenstaff, in de kijker.  

Glenn maakt al bijna drie jaar deel uit van de #fskfamily. Zijn interesse in horeca- en hospitalitysector begon toen hij als student ervaring opdeed in de zaal, de keuken én bij het opbouwen en afbreken van events. Hij was een echt manusje-van-alles. Die brede ervaring legde de basis voor zijn passie voor de sector. Later vond hij zijn plek bij ons, waar hij zich al snel ontpopte tot een belangrijke schakel: van medewerker on the field tot keukenplanner in Gent, en uiteindelijk operational manager van Kitchenstaff. Hij legde een boeiend traject af, dat verdient om eens in de schijnwerpers te staan.

Wat is dat nu, een operational manager? Wie dat is, weten jullie al. Om goed te weten wat Glenn nu precies doet, hebben we hem gevraagd om ons een dagje mee te nemen op de werkvloer. Glenn laat ons weten dat een werkdag nooit hetzelfde is. Zijn job is vooral de leidraad zijn tussen het management, de andere planners en de Keukenhelden op de evenementen zelf.  

Hij begint zijn dag met sporten vooraleer hij naar zijn werk gaat, dit helpt hem om zijn hoofd leeg te maken. Eenmaal op het werk aangekomen luistert hij naar opmerkingen of bezorgdheden van zijn collega-planners en Keukenhelden: "ik ben er vooral als persoon, het is niet de bedoeling dat ik van bovenaf taken ga verdelen". Hij mag dan wel de eindverantwoordelijke voor de planning zijn, hij is niet degene die de problemen van zijn planners oplost, maar eerder iemand die handvaten aanreikt zodat ze zelf een oplossing kunnen vinden. Glenn ziet zichzelf vooral als 'coach'. Hij begeleidt niet alleen de planners bij het oplossen van problemen, maar staat hen ook bij in het voorkomen ervan.  

02
.
01
.
2025
Het jaar 2024 van de #fskfamily in een notendop

2024 is voorbijgevlogen! Naar goede traditie blikken we graag terug op afgelopen jaar door middel van een blogpost. Benieuwd naar onze hoogtepunten? We sommen ze even op!

Eerst en vooral was 2024 het jaar waarin Flying Service 20 kaarsjes mocht uitblazen, terwijl Kitchenstaff trots haar 10-jarig jubileum vierde. Mijlpalen die we met veel plezier in de kijker zetten! Zonder onze partners, collega's op kantoor en on the field hadden we dit nooit kunnen verwezenlijken. Nogmaals een dikke dankjewel, want we kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken, toch?

Daarnaast zag House of Hospitality ook het levenslicht, waarmee we de krachten bundelden met SKWD, MIRA, Hels en Blackfisk - inclusief Flying Service & Kitchenstaff en Djobz uiteraard. Een synergie waardoor we onze partners een complete service kunnen bieden, en samen sterker staan in het leveren van topkwaliteit in de hospitalitysector.

09
.
12
.
2024
Wat schaft de pot in onze bedrijfskeukens?

Je hebt misschien wel al eens een vacature voor een bedrijfskeuken voorbij zien komen op onze Djobz-website of onze social media. Kitchenstaff stelt keukenmedewerkers, chefs en koks tewerk in bedrijfskeukens over gans Vlaanderen. Maar wat is dat nu, een bedrijfskeuken? In deze blogpost ontkrachten we alle vooroordelen en clichés van het werken in een bedrijfskeuken én geven we het woord aan enkele van onze uitzendkrachten, want wie beter dan zijzelf kunnen uitleggen waarom werken in een bedrijfskeuken nu zo hip is?

Allereerst leggen we uit wat een bedrijfskeuken precies is. In een bedrijfskeuken zorgen keukenmedewerkers, koks en chef-koks ervoor dat de werknemers uit het bedrijf waarvoor ze werken kunnen genieten van een heerlijk middagmaal zodat ze weer voldoende energie hebben om opnieuw aan de slag te gaan.  

De voordelen? Met een vaste menu heerst er minder stress in de keuken. Daarnaast geniet je steeds van een vrije namiddag en avond; je werkt namelijk telkens van 7u-15u. Ook het weekend vul je zelf in, want dan is de bedrijfskeuken gesloten. Natuurlijk belonen we je met een motiverend loon waar je blij van wordt.

Nog een voordeel? De flexibiliteit en keuze die we onze medewerkers geven. Werken als keukenmedewerker, chef of kok? Een contract als flexijobber, zelfstandige, interim of vaste werknemer? Fulltime werken of enkele dagen in de week beschikbaar? Regio Brugge, Gent, Leuven, Antwerpen of Brussel? Jij kiest het allemaal!  

Misschien één van de belangrijkste troeven van allemaal is het topteam waar je in terechtkomt. Onze Keukenhelden zijn open, enthousiast en hebben een goed gevoel voor humor. Sfeer op de werkvloer is dus steeds gegarandeerd. Dat kunnen Vincent, Jamal, Charles, Karim en Evelyne beamen, want zij werken namelijk onze bedrijfskeukens.  

  • Fulltime papa Vincent startte zijn avontuur als planner in Antwerpen, maar vond al snel dat kok in onze bedrijfskeukens meer te combineren was met zijn privéleven.
  • Het was de kinderdroom van Jamal om in de horeca te werken. Hij vindt het vooral fijn dat je in een bedrijfskeuken op voorhand weet hoeveel mensen zullen komen eten en wat er op het menu staat.
  • Charles is gepassioneerd door de horeca, en het was dan ook een logische keuze om in een keuken te werken. Voor een bedrijfskeuken koos hij omwille van de aangename werkuren.  
  • Vliegende chef Evelyne koos net zoals Charles en Vincent voor de bedrijfskeuken omwille van de interessante uren. Omdat ze overal terechtkomt, heeft ze aan variatie geen gebrek.
  • De Ierse Karim had vroeger een eigen restaurant, maar besliste om uiteindelijk naar België af te zakken. Hij vindt de vele ervaring en nieuwe technieken die hij opdoet door in verschillende keukens te werken een meerwaarde. Ook benadrukt hij dat het contact met de planners die altijd luisteren en op elk moment van de dag klaarstaan heel waardevol is.  
07
.
11
.
2024
Back to the future

We brengen goed nieuws in deze blogpost: we hebben er een nieuwe collega bij... En het is niet wie je zou verwachten; het is namelijk een AI-systeem!

AI is vandaag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Onze social media worden overspoeld met AI-gegenereerde content en ChatGPT is een onmisbare tool geworden voor studenten. Ook Flying Service & Kitchenstaff springt mee op deze trein. Hierdoor worden verschillende processen makkelijker, is er meer tijd voor persoonlijk contact, wordt het werk van onze medewerkers minder repetitief en nemen we een voorsprong op de concurrentie!

Hoe doen we dat?

De instroom van sollicitaties wordt behandeld door ons AI-systeem. Nadat een sollicitatie binnenkomt, wordt een Whatsapp-gesprek opgestart om eventueel ontbrekende informatie op te vragen.

Daarna verdeelt het systeem de sollicitaties onder de recruiters. Er worden zo maandelijks meer dan 2000 sollicitaties onder onze recruiters verdeeld! Met dit repetitieve taakje hoeven ze zich dus niet meer bezig te houden. Na de verdeling gaan de recruiters zelf aan de slag om de sollicitaties te beoordelen: een persoonlijke aanpak blijft één van onze pijlers.  

03
.
10
.
2024
Back 2 school met Flying Service & Kitchenstaff

De aftrap van het academiejaar is gegeven en dus trekken tienduizenden studenten weer naar de schoolbanken. Flying Service & Kitchenstaff verwelkomt graag nieuwe én bekende gezichten met enkele tips en tricks om het beste uit komend academiejaar te halen.

TIP #1 💰 Een goedgevulde portemonnee

De eerste lesweek al geëindigd met een lege portemonnee? Of misschien ben je zelfs zo gestart? Dat is vaak de nasleep van een leuke zomer. Niet getreurd, wij zorgen ervoor dat jullie ook dit academiejaar naar hartenlust kunnen feesten, uit eten gaan en reizen.  

Bij ons kan je namelijk werken op de leukste evenementen, zowel in de keuken als de zaal. Daarbovenop kan je dichtbij huis en/of dichtbij kot aan de slag én bepaal je je eigen agenda. In de voormiddag naar de les en erna werken? Of gaat je les onverwacht niet door? We zijn heel flexibel en houden rekening met jou!  

In ruil voor jouw inzet krijg je een mooi loon, dat iedere week gestort wordt (geen maand wachten dus) én stijgt naarmate je meer voor ons werkt.

TIP #2 🫶 Maak nieuwe vrienden

Heb je nog niet zoveel nieuwe contacten gelegd? Geen paniek, het zijn pas de eerste weken en iedereen zoekt nog zijn weg. Ga zeker naar evenementen die jouw faculteit of studentenvereniging organiseert, of knoop een gesprek aan met de persoon die naast je in de aula zit.  

Nog een manier om jouw sociale contacten uit te breiden is door voor ons te werken natuurlijk: leer medestudenten kennen uit jouw studentenstad en ga na het werk bijvoorbeeld samen op afterwork! We hebben kantoren in Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, dus spring zeker eens binnen voor een praatje met één van onze planners!

Bij Flying Service & Kitchenstaff is het uiteraard ook mogelijk om samen met vrienden te werken!  

TIP #3 🍴 Ruil af en toe de frituur in voor jouw keuken

Bij het studentenleven hoort natuurlijk het makkelijke fastfood en het schoolrestaurant, maar maak af en toe ook eens tijd om zelf iets te koken. Niet alleen handig voor later, je kan er ook je vrienden, ouders of een date mee verbazen!

Werken bij Flying Service & Kitchenstaff betekent ook de kans om achter de schermen van de horeca te kijken. Dé plek om inspiratie op te doen voor gerechten en eens te kijken hoe die chef-koks het aanpakken!  

Nóg beter als je aan de koksschool studeert natuurlijk, dan kan je werken in de keuken én doe je ervaring op voor je latere job als kok of zelfs chef-kok!

Geen resultaten gevonden.

Personeel

Wil je wat bijverdienen?

Of is horeca de job van je leven? Bij ons kan je aan de slag wanneer je wil, waar je wil en met wie je wil.

Schrijf je in

Bedrijf

Op zoek naar werkkracht om u tegen te zeggen?

Zoek niet langer, wij zoeken voor u. Voor losse opdrachten, om vast in dienst te treden of om uw personeelsadministratie uit handen te nemen: wij helpen u met uw personeel.

Personeel aanvragen